HORATIO GARDENS

CAMBRIDGE

This bespoke project was undertaken for Horatio Gardens charity who create and cares for beautiful accessible gardens in the NHS spinal injury centres. 

The charity wanted to create a garden room to allow patients to enjoy the garden even when the weather is poor. It was designed to resemble a tree and provide a light airy sanctuary where patients and guests can eat and drink as well as volunteer lead events and activities.

The construction of this room was specialist in everyway with the steel frame forming the structure of which has a moving glass roof that cantilevers from two steel columns in the centre and is supported by tension rods to the rear. The roof structure was created by individually cut glulam beams with joists forming the glazed diamonds. The porous resin bonded floor runs from outside in giving a feel of being outside when the automated glazed corner pocket sliding doors are open and hidden.

A truly one of a kind building.    

Sector: Education

Programme: 16 weeks

Complete: 2018

Value: £500k

Client: Stoke Mandeville Hospital

1/3